piątek, 18 stycznia 2013

Babeczki z owocami i mascarpone



Uwielbiam czas kiedy zaczynają się truskawki lubię je i na słodko i na słono. Poniżej przepyszny przepis na kruche babeczki z owocami idealne do popołudniowej kawy w ogrodzie:)

Składniki:

500 g mąki pszennej
250 g margaryny
125 g cukru pudru
3 zółtka
50g śmietany

Składniki na masę:

500 g serka mascarpone
400g gęstego jogurtu
4-5 łyżki cukru pudru
2 fix do śmietany lub 10g żelatyny

Sposób przygotowania:

Z podanych składników przygotować ciasto kruche odstawić do lodówki na 30 minut. Z wyrobionego ciasta napełniać foremki i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.
Przygotowane babeczki ostudzić.  Jogurt naturalny zmiksować z cukrem pudrem, następnie na wolnych obrotach miksować dodając serka mascarpone. Następnie dodać 2 fix-y do śmietany (może być również żelatyna-rozpuszczona i ostudzona) i miksować do czasu uzyskania puszystej masy. Babeczki napełniać masą z serka mascarpone i dekorować owocami.

Babeczki są pyszne Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz