Prosty w przygotowaniu deser idealny do kawy. Galaretka o smaku pink margarita łagodzi słodki smak czekolady.
Składniki na 16 szt czekoladek:
2 szt. czekolady gorzkie
1 szt. czekolada biała
1 szt. galaretki pink margarita
1,5 szkl. wody
Przygotowanie:
Gorzką czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Dokładnie smarujemy silikonową foremkę, tak aby wszystkie "ścianki" foremki były delikatnie posmarowane czekoladą.Odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia Czynność powtarzamy jeszcze 2 razy. W czasie gdy czekolada zastyga przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. ( Gotujemy 1,5 szkl. wody do gorącej wody wsypujemy galaretkę dokładnie mieszamy, czekamy aż ostygnie. Z lodówki wyjmujemy foremką z zastygniętą czekoladą i uzupełniamy chłodną galaretką do ok.80 % foremki. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Po zastygnięciu galaretki wyjmujemy z lodówki i smarujemy rozpuszczoną białą czekoladą. Ponownie odstawiamy do zastygnięcia. Po zastygnięciu delikatnie wyjmujemy czekoladki z foremki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz