wtorek, 14 maja 2013

Deser a'la Pavlova z orzeżwiającą galaretką


W czasie moich ostatnich wypieków pozostało mi kilka małych bez.                   W niedzielne leniwe popołudnie nie ma jak szybki deser.


Składniki: 

10 szt małych bez. (przepis na bezy tutaj)
250 ml śmietany kremówki
15 dag malin
15 dag borówek
1 galaretka firmy WINIARY o smaku PINK MARGARITA
( 2 łyżki cukru pudru dla lubiących bardzo słodkie desery)


Sposób przygotowania:

Owoce myjemy i odstawiamy do wysuszenia. Galaretkę Winiary pink margarita przygotowujemy z zgodnie z instrukcja z opakowania zmniejszając tylko wodę o połowę, rozlewamy do płaskiej małej foremki i odstawiamy do stężenia. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na puszystą masę, (pod koniec ubijania można dodać cukier puder). Połowę z pokruszonych bez wsypujemy na dno pucharków posypujemy owocami, następnie dodajemy bitą śmietanę tak aby przykryła  dokładnie owoce, następnie stężona galaretka pokrojona w kostkę i znów bita śmietana,bezy, owoce. Jeżeli mamy większy pucharek ( Tak jak na 2 zdjęciu) jeszcze raz galaretka i bita śmietana do ozdoby.







Polecam wszystkim łakomczuchom :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz