W czasie moich ostatnich wypieków pozostało mi kilka małych bez. W niedzielne leniwe popołudnie nie ma jak szybki deser.
Składniki:
10 szt małych bez. (przepis na bezy tutaj)
250 ml śmietany kremówki
15 dag malin15 dag borówek
1 galaretka firmy WINIARY o smaku PINK MARGARITA
( 2 łyżki cukru pudru dla lubiących bardzo słodkie desery)
Sposób przygotowania:
Owoce myjemy i odstawiamy do wysuszenia. Galaretkę Winiary pink margarita przygotowujemy z zgodnie z instrukcja z opakowania zmniejszając tylko wodę o połowę, rozlewamy do płaskiej małej foremki i odstawiamy do stężenia. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na puszystą masę, (pod koniec ubijania można dodać cukier puder). Połowę z pokruszonych bez wsypujemy na dno pucharków posypujemy owocami, następnie dodajemy bitą śmietanę tak aby przykryła dokładnie owoce, następnie stężona galaretka pokrojona w kostkę i znów bita śmietana,bezy, owoce. Jeżeli mamy większy pucharek ( Tak jak na 2 zdjęciu) jeszcze raz galaretka i bita śmietana do ozdoby.
Polecam wszystkim łakomczuchom :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz